African Black Duck

Anas sparsa - Canard noirâtre

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Anas

  • Species
    :

    sparsa

Descriptor

Eyton, 1838

Biometrics
  • Size
    : 58 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 760 à 1077 g
Geographic range

Distribution

Description identification

African Black Duck (Anas sparsa) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Anas sparsa leucostigma (Nigeria to DRCongo, Sudan and Ethiopia south to Zimbabwe and Angola)
  • Anas sparsa sparsa (Namibia and s Zimbabwe to South Africa)

Foreign names

  • Canard noirâtre,
  • Anade Negro,
  • Pato-preto-africano,
  • Schwarzente,
  • afrikai fekete réce,
  • Afrikaanse Zwarte Eend,
  • Germano nero africano,
  • Afrikansk svartand,
  • Elveand,
  • kačica tmavá,
  • kachna temná,
  • Sodfarvet And,
  • afrikannokisorsa,
  • Swarteend,
  • ànec negre africà,
  • moręgówka,
  • Африканская чёрная утка,
  • シラボシガモ,
  • 非洲黑鸭,
  • 黑鴨,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Subtropical/Tropical High Altitude ; Grassland : Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Neritic : Estuaries ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha), Wastewater Treatment Areas

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net