African Black Swift

Apus barbatus - Martinet du Cap

Systematics
  • Order 
    :

    Apodiformes

  • Family
    :

    Apodidés

  • Genus
    :

    Apus

  • Species
    :

    barbatus

Descriptor

Sclater, PL, 1866

Biometrics
  • Size
    : 16 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 42 g
Geographic range

Distribution

Description identification

African Black Swift (Apus barbatus) is a species of bird in the Apodidae family.

Subspecific information 6 Subspecies

  • Apus barbatus glanvillei (Sierra Leone)
  • Apus barbatus serlei (w Cameroon)
  • Apus barbatus roehli (e Ethiopia through Kenya and Uganda to ne Angola, e DRCongo and Malawi)
  • Apus barbatus hollidayi (Victoria Falls. Zambia/Zimbabwe.)
  • Apus barbatus oreobates (Zimbabwe to Mozambique)
  • Apus barbatus barbatus (South Africa)

Foreign names

  • Martinet du Cap,
  • Vencejo de El Cabo,
  • Andorinhão-preto-africano,
  • Kapsegler,
  • fokföldi sarlósfecske,
  • Kaapse Gierzwaluw,
  • Rondone africano,
  • Svartseglare,
  • Negerseiler,
  • dážďovník tmavoprsý,
  • rorýs kapský,
  • Afrikansk Sort Sejler,
  • afrikantervakiitäjä,
  • Swartwindswael,
  • falciot del Cap,
  • jerzyk afrykański,
  • Капский стриж,
  • ミナミクロアマツバメ,
  • 非洲黑雨燕,
  • 非洲黑雨燕,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Montane ; Grassland : Subtropical/Tropical High Altitude ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) :

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net