African Scops Owl

Otus senegalensis - Petit-duc africain

Petit-duc africain
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Otus

  • Species
    :

    senegalensis

Descriptor

Swainson, 1837

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : 45 cm.
  • Weight
    : 45 à 97 g
Geographic range

Distribution

Description identification

African Scops Owl (Otus senegalensis) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Otus senegalensis senegalensis (Africa south of the Sahara)
  • Otus senegalensis nivosus (se Kenya)
  • Otus senegalensis feae (Annobón I.. Gulf of Guinea.)

Foreign names

  • Petit-duc africain,
  • Autillo Africano,
  • Mocho-de-orelhas-africano,
  • Afrika-Zwergohreule,
  • afrikai füleskuvik,
  • Afrikaanse Dwergooruil,
  • Assiolo africano,
  • Afrikansk dvärguv,
  • Akasieugle,
  • výrik africký,
  • výreček africký,
  • Savannedværghornugle,
  • afrikanpöllönen,
  • Skopsuil,
  • xot africà,
  • syczek afrykański,
  • Āfrikas pūcīte,
  • Африканская совка,
  • アフリカコノハズク,
  • 非洲角鸮,
  • 非洲角鴞,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Artificial/Terrestrial : Rural Gardens, Urban Areas

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net