Andean Gull

Chroicocephalus serranus - Mouette des Andes

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Chroicocephalus

  • Species
    :

    serranus

Descriptor

Tschudi, 1844

Biometrics
  • Size
    : 48 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    :
Geographic range

Distribution

Description identification

Mouette des Andes
adult plum. breeding
Mouette des Andes
adult plum. breeding

Andean Gull (Chroicocephalus serranus) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Mouette des Andes,
  • Gaviota Andina,
  • Gaivota-andina,
  • Andenmöwe,
  • andoki sirály,
  • Andesmeeuw,
  • Gabbiano delle Ande,
  • Andinsk mås,
  • Andesmåke,
  • čajka červenonohá,
  • racek andský,
  • Andesmåge,
  • andienlokki,
  • gavina dels Andes,
  • mewa andyjska,
  • Андская чайка,
  • アンデスカモメ,
  • 安第斯鸥,
  • 安地斯鷗,

Voice song and cries

Mouette des Andes
juvenile

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Marshes/Pools ; Artificial/Terrestrial : Pastureland

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Mouette des Andes © 1996-2019 Oiseaux.net