Andean Pygmy Owl

Glaucidium jardinii - Chevêchette des Andes

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Glaucidium

  • Species
    :

    jardinii

Descriptor

Bonaparte, 1855

Biometrics
  • Size
    : 16 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 65 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Andean Pygmy Owl (Glaucidium jardinii) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Chevêchette des Andes,
  • Mochuelo Andino,
  • Mocho-pigmeu-das-andinas,
  • Andenkauz,
  • andoki törpekuvik,
  • Andesdwerguil,
  • Civettina delle Ande,
  • Andinsk sparvuggla,
  • Oreadeugle,
  • kuvičok andský,
  • kulíšek andský,
  • Andesspurveugle,
  • andienvarpuspöllö,
  • mussolet dels Andes,
  • sóweczka andyjska,
  • Андский сычик,
  • アンデススズメフクロウ,
  • 安第斯鸺鹠,
  • 安地斯鵂鶹,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist, Subtropical/Tropical High Altitude

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net