Aplomado Falcon

Falco femoralis - Faucon aplomado

Faucon aplomado
Systematics
  • Order 
    :

    Falconiformes

  • Family
    :

    Falconidés

  • Genus
    :

    Falco

  • Species
    :

    femoralis

Descriptor

Temminck, 1822

Biometrics
  • Size
    : 35 à 45 cm
  • Wingspan
    : 102 à 122 cm.
  • Weight
    : 5 à 975 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Faucon aplomado
adult
Faucon aplomado
adult

Aplomado Falcon (Falco femoralis) is a species of bird in the Falconidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Falco femoralis femoralis (Nicaragua through South America to Tierra del Fuego)
  • Falco femoralis septentrionalis (sw USA to Honduras)
  • Falco femoralis pichinchae (Andes from Colombia to n Chile and nw Argentina)

Foreign names

  • Faucon aplomado,
  • Halcón Aleto,
  • Falcão-de-coleira,
  • Aplomadofalke,
  • Aplomodo-sólyom,
  • Aplomadovalk,
  • Falco aplomado,
  • Aplomadofalk,
  • Aplomadofalk,
  • sokol aplomado,
  • ostříž aplomado,
  • Aplomadofalk,
  • keikarijalohaukka,
  • falcó cellut,
  • sokół rdzawobrewy,
  • melnkrūšu piekūns,
  • Южномексиканский сокол,
  • オナガハヤブサ,
  • 黄腹隼,
  • 黃腹隼,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded, Subtropical/Tropical High Altitude ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Desert : Hot ; Artificial/Terrestrial : Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

QRcode Faucon aplomado © 1996-2019 Oiseaux.net