Atlantic Puffin

Fratercula arctica - Macareux moine

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Alcidés

  • Genus
    :

    Fratercula

  • Species
    :

    arctica

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 36 cm
  • Wingspan
    : 47 à 63 cm.
  • Weight
    : 320 à 550 g
Longevity

22 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Atlantic Puffin (Fratercula arctica) is a species of bird in the Alcidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Macareux moine,
  • Frailecillo Atlántico,
  • Papagaio-do-mar,
  • Papageitaucher,
  • Lunda,
  • Papegaaiduiker,
  • Pulcinella di mare,
  • Lunnefågel,
  • Lunde,
  • mníšik bielobradý,
  • papuchalk severní,
  • Lunde,
  • lunni,
  • fraret atlàntic,
  • Lundi,
  • maskonur (zwyczajny),
  • Atlantijas tuklītis,
  • mormon,
  • Тупик,
  • ニシツノメドリ,
  • 北极海鹦,
  • 北極海鸚,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Subarctic, Temperate ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Tidepools ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net