Barking Owl

Ninox connivens - Ninoxe aboyeuse

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Ninox

  • Species
    :

    connivens

Descriptor

Latham, 1801

Biometrics
  • Size
    : 44 cm
  • Wingspan
    : 85 à 100 cm.
  • Weight
    : 425 à 510 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Barking Owl (Ninox connivens) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Ninox connivens rufostrigata (n Moluccas)
  • Ninox connivens assimilis (e New Guinea, Manam, Karkar and Daru Is.)
  • Ninox connivens peninsularis (n Australia)
  • Ninox connivens connivens (sw, e and se Australia)

Foreign names

  • Ninoxe aboyeuse,
  • Nínox Ladrador,
  • Coruja-do-descascamento,
  • Kläfferkauz,
  • ugató bagoly,
  • Blafuil,
  • Gufastore abbaiante,
  • Skällande spökuggla,
  • Bjeffeugle,
  • sovka štekavá,
  • sovka štěkavá,
  • Gøende Høgeugle,
  • koirapöllö,
  • nínox cridaner,
  • sowica szczekliwa,
  • Лающая иглоногая сова,
  • Pungguk gonggong,
  • オースロラリアアオバズク,
  • 吠鹰鸮,
  • 吠鷹鴞,

Habitat

Forest : Temperate, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Swamp ; Savanna : Moist ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Seasonal/Intermittent/Irregular Rivers/Streams/Creeks, Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net