Bearded Vulture

Gypaetus barbatus - Gypaète barbu

Systematics
  • Order 
    :

    Accipitriformes

  • Family
    :

    Accipitridés

  • Genus
    :

    Gypaetus

  • Species
    :

    barbatus

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 115 cm
  • Wingspan
    : 250 à 282 cm.
  • Weight
    : 5000 à 7000 g
Longevity

40 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Bearded Vulture (Gypaetus barbatus) is a species of bird in the Accipitridae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Gypaetus barbatus barbatus (s Europe and nw Africa to ne China through the Himalayas to Nepal and w Pakistan)
  • Gypaetus barbatus meridionalis (sw Arabia, ne, e and s Africa)

Foreign names

  • Gypaète barbu,
  • Quebrantahuesos,
  • Quebra-ossos,
  • Bartgeier,
  • saskeselyű,
  • Lammergier,
  • Gipeto,
  • Lammgam,
  • Lammegribb,
  • bradáň žltohlavý,
  • orlosup bradatý,
  • Lammegrib,
  • partakorppikotka,
  • Baardaasvoël,
  • trencalòs,
  • Lambagammur,
  • orłosęp,
  • bārdainais grifs,
  • brkati ser,
  • Бородач,
  • ヒゲワシ,
  • 胡兀鹫,
  • 鬍兀鷲,

Voice song and cries

Habitat

Shrubland : Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical High Altitude ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Artificial/Terrestrial : Urban Areas

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net