Black-chested Prinia

Prinia flavicans - Prinia à plastron

Prinia à plastron
♂ adult
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Cisticolidés

  • Genus
    :

    Prinia

  • Species
    :

    flavicans

Descriptor

Vieillot, 1821

Biometrics
  • Size
    : 13 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 6 à 12 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Black-chested Prinia (Prinia flavicans) is a species of bird in the Cisticolidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Prinia flavicans bihe (s Angola and w Zambia)
  • Prinia flavicans ansorgei (sw Angola and nw Namibia)
  • Prinia flavicans flavicans (s Namibia to c Botswana and nw, nc South Africa)
  • Prinia flavicans nubilosa (ne Namibia, n, e Botswana, sw Zambia to ne South Africa)

Foreign names

  • Prinia à plastron,
  • Prinia pechinegra,
  • Prínia-de-colar-preto,
  • Brustbandprinie,
  • Zwartborstprinia,
  • Prinia pettonero,
  • Svartbröstad prinia,
  • Svartbrystprinia,
  • prinia čiernoprsá,
  • prinie černoprsá,
  • Akacieprinia,
  • vyöpriinia,
  • Swartbandlangstertjie,
  • prínia pitnegra,
  • prinia obrożna,
  • Черногрудая приния,
  • ムナグロハウチワドリ,
  • 黑胸山鹪莺,
  • 黑胸鷦鶯,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Rural Gardens

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net