Black-headed Canary

Serinus alario - Serin alario

Serin alario
♂ adult
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Fringillidés

  • Genus
    :

    Serinus

  • Species
    :

    alario

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 13 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 11 à 14 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Serin alario
♂ adult
Serin alario
♀ adult

Black-headed Canary (Serinus alario) is a species of bird in the Fringillidae family.

Subspecific information 2 subspecies

  • Serinus alario alario (w and c South Africa, Lesotho)
  • Serinus alario leucolaemus (s Namibia, nw and wc South Africa)

Foreign names

  • Serin alario,
  • Serín alario,
  • Canário-de-cabeça-preta,
  • Alariogirlitz,
  • feketefejű kanári,
  • Alario-kanarie,
  • Canarino testanera,
  • Alariofink,
  • Svarthodeirisk,
  • kanárik alario,
  • zvonohlík alario,
  • Alariosisken,
  • mustahuppuhemppo,
  • Swartkopkanarie,
  • gafarró alario,
  • kulczyk rdzawogrzbiety,
  • Канареечный вьюрок-аларио,
  • クリチャヒワ,
  • *黑头丝雀,
  • 黑頭絲雀,

Voice song and cries

Serin alario
♀ adult

Habitat

Serin alario
♂ adult

Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Serin alario © 1996-2019 Oiseaux.net