Brandt's Mountain Finch

Leucosticte brandti - Roselin de Brandt

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Fringillidés

  • Genus
    :

    Leucosticte

  • Species
    :

    brandti

Descriptor

Bonaparte, 1850

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 26.5 à 31 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Brandt's Mountain Finch (Leucosticte brandti) is a species of bird in the Fringillidae family.

Subspecific information 7 Subspecies

  • Leucosticte brandti margaritacea (ne Kazakhstan, s Siberia and nw China)
  • Leucosticte brandti brandti (Kyrgyzstan, se Kazakhstan and nw China)
  • Leucosticte brandti pamirensis (Tajikistan, Kyrgyzstan, ne Afghanistan and w China)
  • Leucosticte brandti haematopygia (Himalayas from n Pakistan to w,s Tibet and Bhutan)
  • Leucosticte brandti pallidior (wc China)
  • Leucosticte brandti intermedia (c China)
  • Leucosticte brandti walteri (e Tibet and sw China)

Foreign names

  • Roselin de Brandt,
  • Pinzón montano de Brandt,
  • Pinzão-montês-cinzento,
  • Mattenschneegimpel,
  • gyékény hópinty,
  • Brandts Bergvink,
  • Fringuello montano testanera,
  • Grå alpfink,
  • Sotfjellfink,
  • horniačka tmavohlavá,
  • pěnkavice horská,
  • Mørkhovedet Fjeldfinke,
  • rakkavuoripeippo,
  • pinsà montà de Brandt,
  • góralka ciemnogłowa,
  • melngalvas žubīte,
  • Жемчужный вьюрок,
  • シンジュマシコ,
  • 高山岭雀,
  • 黑頭嶺雀〔高山嶺雀〕,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Temperate ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) :

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net