Bronze Mannikin

Lonchura cucullata - Capucin nonnette

Capucin nonnette
♂ adult
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Estrildidés

  • Genus
    :

    Lonchura

  • Species
    :

    cucullata

Descriptor

Swainson, 1837

Biometrics
  • Size
    : 9 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 10 à 12 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Bronze Mannikin (Lonchura cucullata) is a species of bird in the Estrildidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Lonchura cucullata cucullata (Senegal and Gambia to s Sudan, Uganda and w Kenya, Bioko I.)
  • Lonchura cucullata scutata (Ethiopia and e Kenya to se South Africa and e Angola, Comoro Is.)

Foreign names

  • Capucin nonnette,
  • Capuchino bronceado,
  • Freirinha-bronzeada,
  • Kleinelsterchen,
  • kis szarkapinty,
  • Gewoon Ekstertje,
  • Munia bronzea,
  • Mindre skatfink,
  • Bronsemannikin,
  • mníška malá,
  • stračka malá,
  • Skadefinke,
  • pronssimanikki,
  • Gewone Fret,
  • maniquí bronzat,
  • mniszka srokata,
  • Бронзовокрылая амадина,
  • ハゴロモシッポウ,
  • 铜色文鸟,
  • 古銅色文鳥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net