Brown-headed Cowbird

Molothrus ater - Vacher à tête brune

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Ictéridés

  • Genus
    :

    Molothrus

  • Species
    :

    ater

Descriptor

Boddaert, 1783

Biometrics
  • Size
    : 16 à 20 cm
  • Wingspan
    : 33 cm.
  • Weight
    : 28 à 49 g
Longevity

13 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Brown-headed Cowbird (Molothrus ater) is a species of bird in the Icteridae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Molothrus ater artemisiae (interior w Canada and w USA)
  • Molothrus ater obscurus (coastal Alaska, Canada, USA and nw Mexico)
  • Molothrus ater ater (se Canada, e and c USA and ne Mexico)

Foreign names

  • Vacher à tête brune,
  • Tordo Cabecicafé,
  • Chopim-mulato,
  • Braunkopf-Kuhstärling,
  • barnafejű gulyajáró,
  • Bruinkopkoevogel,
  • Vaccaro testabruna,
  • Brunhuvad kostare,
  • Brunhodetrupial,
  • zanášač čierny,
  • vlhovec hnědohlavý,
  • Brunhovedet Kostær,
  • lehmäturpiaali,
  • vaquer de cap bru,
  • Kúastarli,
  • starzyk brunatnogłowy,
  • brūngalvas govjputns,
  • rjavoglavi kravar,
  • Буроголовый коровий трупиал,
  • コウウチョウ,
  • 褐头牛鹂,
  • 褐頭牛鸝,

Voice song and cries

Vacher à tête brune
adult

Habitat

Forest : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net