Brown-headed Gull

Chroicocephalus brunnicephalus - Mouette du Tibet

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Chroicocephalus

  • Species
    :

    brunnicephalus

Descriptor

Jerdon, 1840

Biometrics
  • Size
    : 45 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 450 à 714 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Mouette du Tibet
Second
Mouette du Tibet
adult plum. post breeding

Brown-headed Gull (Chroicocephalus brunnicephalus) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Mouette du Tibet,
  • Gaviota Centroasiática,
  • Gaivota do Índico,
  • Braunkopflachmöwe,
  • barnafejű sirály,
  • Bruinkopmeeuw,
  • Gabbiano testabruna,
  • Brunhuvad mås,
  • Asiahettemåke,
  • čajka hnedohlavá,
  • racek hnědohlavý,
  • Brunhovedet Måge,
  • tiibetinlokki,
  • gavina del Tibet,
  • Mýramáfur,
  • mewa tybetańska,
  • brūngalvas kaija,
  • rjavoglavi galeb,
  • Буроголовая чайка,
  • Camar kepala-coklat,
  • チャガシラカモメ,
  • 棕头鸥,
  • นกนางนวลธรรมดา,
  • 棕頭鷗,

Voice song and cries

Habitat

Mouette du Tibet
adult plum. transition

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Neritic : Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged)

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Mouette du Tibet © 1996-2019 Oiseaux.net