Brown-headed Parrot

Poicephalus cryptoxanthus - Perroquet à tête brune

Perroquet à tête brune
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Psittaciformes

  • Family
    :

    Psittacidés

  • Genus
    :

    Poicephalus

  • Species
    :

    cryptoxanthus

Descriptor

Peters, W, 1854

Biometrics
  • Size
    : 25 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 121 à 156 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Brown-headed Parrot (Poicephalus cryptoxanthus) is a species of bird in the Psittacidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Poicephalus cryptoxanthus tanganyikae (se Kenya to n and c Mozambique and Malawi)
  • Poicephalus cryptoxanthus cryptoxanthus (se Zimbabwe, s Mozambique and ne South Africa)

Foreign names

  • Perroquet à tête brune,
  • Lorito Cabecipardo,
  • Papagaio-de-cabeça-castanha,
  • Braunkopfpapagei,
  • barnafejű papagáj,
  • Bruinkoppapegaai,
  • Pappagallo testabruna,
  • Brunhuvad papegoja,
  • Brunhodepapegøye,
  • papagáj hnedohlavý,
  • papoušek hnědohlavý,
  • Brunhovedet Papegøje,
  • mosambikinkaija,
  • Bruinkoppapegaai,
  • lloro de Peters,
  • afrykanka brunatnogłowa,
  • Буроголовый длиннокрылый попугай,
  • チャガシラハネナガインコ,
  • 褐头鹦鹉,
  • 褐頭鸚鵡,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry ; Savanna : Dry

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net