Brown Hawk-Owl

Ninox scutulata - Ninoxe hirsute

Systematics
  • Order 
    :

    Strigiformes

  • Family
    :

    Strigidés

  • Genus
    :

    Ninox

  • Species
    :

    scutulata

Descriptor

Raffles, 1822

Biometrics
  • Size
    : 33 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 172 à 227 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Brown Hawk-Owl (Ninox scutulata) is a species of bird in the Strigidae family.

Subspecific information 9 Subspecies

  • Ninox scutulata lugubris (n, ne and c India, Nepal)
  • Ninox scutulata burmanica (ne India to s China, Indochina and Thailand)
  • Ninox scutulata hirsuta (s India, Sri Lanka)
  • Ninox scutulata isolata (Car Nicobar I.)
  • Ninox scutulata rexpimenti (Great Nicobar I.)
  • Ninox scutulata scutulata (Malay Pen., Riau Arch., Sumatra and Bangka I.)
  • Ninox scutulata javanensis (w Java)
  • Ninox scutulata borneensis (Borneo, n Natuna Is.)
  • Ninox scutulata palawanensis (Palawan. sw Philippines.)

Foreign names

  • Ninoxe hirsute,
  • Nínox Pardo,
  • Coruja-de-agulhas,
  • Falkenkauz,
  • fátyolos bagoly,
  • Aziatische Valkuil,
  • Gufastore bruno,
  • Brun spökuggla,
  • Orientfalkugle,
  • sovka kobcovitá,
  • sovka dravčí,
  • Orientalsk Høgeugle,
  • haukkapöllö,
  • nínox bru,
  • sowica brunatna,
  • brūnā vanagpūce,
  • Иглоногая сова,
  • Pungguk coklat,
  • アオバズク,
  • 鹰鸮,
  • นกเค้าเหยี่ยว,
  • 褐鷹鴞,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Swamp ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Plantations, Rural Gardens, Urban Areas

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net