Brown Pelican

Pelecanus occidentalis - Pélican brun

Systematics
  • Order 
    :

    Pelecaniformes

  • Family
    :

    Pélécanidés

  • Genus
    :

    Pelecanus

  • Species
    :

    occidentalis

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 152 cm
  • Wingspan
    : 203 à 228 cm.
  • Weight
    : 6500 à 9000 g
Longevity

30 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Brown Pelican (Pelecanus occidentalis) is a species of bird in the Pelecanidae family.

Subspecific information 5 Subspecies

  • Pelecanus occidentalis californicus (coasts of w USA and w Mexican)
  • Pelecanus occidentalis carolinensis (Atlantic coasts of temperate and tropical Americas)
  • Pelecanus occidentalis murphyi (coasts of w Colombia and Ecuador)
  • Pelecanus occidentalis occidentalis (West Indies)
  • Pelecanus occidentalis urinator (Galápagos Is.)

Foreign names

  • Pélican brun,
  • Pelícano Alcatraz,
  • Pelicano-pardo,
  • Braunpelikan,
  • barna gödény,
  • Bruine Pelikaan,
  • Pellicano bruno,
  • Brun pelikan,
  • Brunpelikan,
  • pelikán hnedý,
  • pelikán hnědý,
  • Brun Pelikan,
  • ruskopelikaani,
  • pelicà bru,
  • pelikan brunatny,
  • brūnais pelikāns,
  • Американский бурый пеликан,
  • カッショクペリカン,
  • 褐鹈鹕,
  • 褐鵜鶘,

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net