Brown Shrike

Lanius cristatus - Pie-grièche brune

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Laniidés

  • Genus
    :

    Lanius

  • Species
    :

    cristatus

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 20 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 27 à 37 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Brown Shrike (Lanius cristatus) is a species of bird in the Laniidae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Lanius cristatus cristatus (c and e Siberia, n Mongolia)
  • Lanius cristatus confusus (e Mongolia, se Russia and ne China)
  • Lanius cristatus lucionensis (e China, Korea and s Japan)
  • Lanius cristatus superciliosus (Sakhalin Is.. se Russia. , n and c Japan)

Foreign names

  • Pie-grièche brune,
  • Alcaudón pardo,
  • Picanço-castanho,
  • Braunwürger,
  • barna gébics,
  • Bruine Klauwier,
  • Averla bruna,
  • Brun törnskata,
  • Brunvarsler,
  • strakoš červenochvostý,
  • ťuhýk hnědý,
  • Brun Tornskade,
  • siperianlepinkäinen,
  • capsigrany bru,
  • Brúnsvarri,
  • dzierzba brązowa,
  • Sibīrijas čakste,
  • sibirski srakoper,
  • Сибирский жулан,
  • Bentet coklat,
  • アカモズ,
  • 红尾伯劳,
  • นกอีเสือสีน้ำตาล,
  • 紅尾伯勞,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Boreal, Temperate, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Temperate ; Grassland : Subarctic, Temperate ; Desert : Hot ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Urban Areas

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net