Brown Skua

Stercorarius antarcticus - Labbe antarctique

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Stercorariidés

  • Genus
    :

    Stercorarius

  • Species
    :

    antarcticus

Descriptor

Lesson, R, 1831

Biometrics
  • Size
    : 64 cm
  • Wingspan
    : 126 à 160 cm.
  • Weight
    : 1200 à 2100 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Labbe antarctique
adult

Brown Skua (Stercorarius antarcticus) is a species of bird in the Stercorariidae family.

Subspecific information 3 subspecies

  • Stercorarius antarcticus antarcticus (Falkland Is., se Argentina)
  • Stercorarius antarcticus hamiltoni (Tristan da Cunha and Gough Is.)
  • Stercorarius antarcticus lonnbergi (Antarctic Pen. and subantarctic Is.)

Foreign names

  • Labbe antarctique,
  • Págalo Subantártico,
  • Moleiro-subantárctico,
  • Subantarktikskua,
  • barna halfarkas,
  • Subantartische Grote Jager,
  • Stercorario bruno,
  • Antarktislabb,
  • Sørhavsjo,
  • pomorník antarktický,
  • chaluha subantarktická,
  • Sydlig Storkjove,
  • etelänkihu,
  • Bruinroofmeeu,
  • paràsit subantàrtic,
  • wydrzyk brunatny,
  • brūnā klijkaija,
  • Антарктический поморник,
  • ミナミオオトウゾクカモメ,
  • 棕贼鸥,
  • 棕賊鷗,

Voice song and cries

Labbe antarctique
adult

Habitat

Labbe antarctique
adult

Grassland : Subantarctic ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m) ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Tidepools ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Labbe antarctique © 1996-2019 Oiseaux.net