Cackling Goose

Branta hutchinsii - Bernache de Hutchins

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Branta

  • Species
    :

    hutchinsii

Descriptor

Richardson, 1832

Biometrics
  • Size
    : 76 cm
  • Wingspan
    : 109 à 119 cm.
  • Weight
    : 950 à 3000 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Cackling Goose (Branta hutchinsii) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information 5 Subspecies

  • Branta hutchinsii asiatica (Bering I., n Kurile Is.. ne Russia.)
  • Branta hutchinsii leucopareia (Aleutian Is.. USA.)
  • Branta hutchinsii minima (w Alaska. USA.)
  • Branta hutchinsii taverneri (ne Alaska. USA. , n Canada)
  • Branta hutchinsii hutchinsii (nc Canada, Greenland)

Foreign names

  • Bernache de Hutchins,
  • Barnacla de Hutchins,
  • Ganso-da-tundra,
  • Zwergkanadagans,
  • alaszkai lúd,
  • Kleine Canadese Gans,
  • Oca della tundra,
  • Dvärgkanadagås,
  • Polargås,
  • bernikla tundrová,
  • Lys Dværgcanadagås,
  • oca de Hutchins,
  • Alaskagæs,
  • bernikla północna,
  • Bafina zoss,
  • Малая канадская казарка,
  • シジュウカラガン,
  • 短嘴黑雁,
  • 小加拿大雁,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Tundra ; Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Marshes/Pools ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net