Caspian Gull

Larus cachinnans - Goéland pontique

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Larus

  • Species
    :

    cachinnans

Descriptor

Pallas, 1811

Biometrics
  • Size
    : 68 cm
  • Wingspan
    : 140 à 155 cm.
  • Weight
    : 800 à 1500 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Caspian Gull (Larus cachinnans) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Goéland pontique,
  • Gaviota Patiamarilla,
  • Gaivota-de-patas-amarelas,
  • Steppenmöwe,
  • Viharsirály,
  • Pontische Meeuw,
  • Gabbiano del Caspio,
  • Kaspisk trut,
  • Kaspimåke,
  • čajka bielohlavá,
  • racek bělohlavý,
  • Levantmåge,
  • aroharmaalokki,
  • gavià del Caspi,
  • Klapparmáfur,
  • mewa białogłowa,
  • Kaspijas kaija,
  • rumenonogi galeb,
  • Хохотунья,
  • カスピアカモメ,
  • 黄腿鸥,
  • 裡海銀鷗〔黃腳銀鷗,蒙古銀鷗〕,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Intertidal : Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Urban Areas ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha), Salt Exploitation Sites

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net