Caspian Snowcock

Tetraogallus caspius - Tétraogalle de Perse

Systematics
  • Order 
    :

    Galliformes

  • Family
    :

    Phasianidés

  • Genus
    :

    Tetraogallus

  • Species
    :

    caspius

Descriptor

Gmelin, SG, 1784

Biometrics
  • Size
    : 61 cm
  • Wingspan
    : 95 à 105 cm.
  • Weight
    : 1800 à 2684 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Caspian Snowcock (Tetraogallus caspius) is a species of bird in the Phasianidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Tetraogallus caspius tauricus (s and e Turkey, w Armenia)
  • Tetraogallus caspius caspius (c Armenia to Turkmenistan)
  • Tetraogallus caspius semenowtianschanskii (Zagros Mts.. sw Iran.)

Foreign names

  • Tétraogalle de Perse,
  • Perdigallo del Caspio,
  • Galo-das-neves do Cáspio,
  • Kaspikönigshuhn,
  • kaszpi királyfogoly,
  • Kaspisch Berghoen,
  • Tetraogallo del Caspio,
  • Kaspisk snöhöna,
  • Kurdistanhøne,
  • ular kaspický,
  • velekur kaspický,
  • Kaspisk Kongehøne,
  • kaspianlumikana,
  • gall nival del Caspi,
  • Snæhæna,
  • ułar kaspijski,
  • Kaspijas sniegirbe,
  • kaspijska skalna kokoš,
  • Каспийский улар,
  • カスピアセッケイ,
  • 里海雪鸡,
  • 裡海雪雞,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Temperate ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) :

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net