Chestnut-bellied Sandgrouse

Pterocles exustus - Ganga à ventre brun

Systematics
  • Order 
    :

    Pterocliformes

  • Family
    :

    Pteroclidés

  • Genus
    :

    Pterocles

  • Species
    :

    exustus

Descriptor

Temminck, 1825

Biometrics
  • Size
    : 33 cm
  • Wingspan
    : 48 à 51 cm.
  • Weight
    : 140 à 241 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Chestnut-bellied Sandgrouse (Pterocles exustus) is a species of bird in the Pteroclidae family.

Subspecific information 6 Subspecies

  • Pterocles exustus floweri (Egypt)
  • Pterocles exustus exustus (Mauritania, Senegal and Gambia to c Sudan)
  • Pterocles exustus ellioti (se Sudan, Eritrea, n Ethiopia, Somalia)
  • Pterocles exustus olivascens (sw Ethiopia, Kenya, n Tanzania)
  • Pterocles exustus erlangeri (w and s Arabian Pen.)
  • Pterocles exustus hindustan (se Iran, Pakistan, India)

Foreign names

  • Ganga à ventre brun,
  • Ganga Moruna,
  • Ganga-castanha,
  • Braunbauch-Flughuhn,
  • Barnahasú pusztaityúk,
  • Roodbuikzandhoen,
  • Grandule panciacastana,
  • Brunbukad flyghöna,
  • Brunbuksandhøne,
  • stepiar tmavobruchý,
  • stepokur hnědobřichý,
  • Brunbuget Sandhøne,
  • savannihietakyyhky,
  • ganga de ventre bru,
  • Brúnspjátra,
  • stepówka brunatnobrzucha,
  • brūnvēdera smilšvistiņa,
  • kostanjeva stepska kokoška,
  • Рыжебрюхий рябок,
  • チャバラサケイ,
  • 栗腹沙鸡,
  • 栗腹沙雞,

Voice song and cries

Ganga à ventre brun
♂ adult

Habitat

Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Desert : Hot ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net