Chestnut-eared Bunting

Emberiza fucata - Bruant à oreillons

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Emberizidés

  • Genus
    :

    Emberiza

  • Species
    :

    fucata

Descriptor

Pallas, 1776

Biometrics
  • Size
    : 16 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 14 à 21 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Chestnut-eared Bunting (Emberiza fucata) is a species of bird in the Emberizidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Emberiza fucata arcuata (n Pakistan and the Himalayas to Nepal and s China)
  • Emberiza fucata fucata (sc Siberia and e Mongolia to e Siberia, Japan, Korea and ne China)
  • Emberiza fucata kuatunensis (e China)

Foreign names

  • Bruant à oreillons,
  • Escribano de Capucha Gris,
  • Escrevedeira-de-faces-castanhas,
  • Bandammer,
  • barnafülű sármány,
  • Grijskopgors,
  • Zigolo guancecastane,
  • Rödkindad sparv,
  • Rødkinnspurv,
  • strnádka speváčka,
  • strnad šedotemenný,
  • Brunøret Værling,
  • vyösirkku,
  • sit de galtes rogenques,
  • trznadel rdzawouchy,
  • bērausu stērste,
  • Ошейниковая овсянка,
  • ホオアカ,
  • 栗耳鹀,
  • นกจาบปีกอ่อนหัวเทา,
  • 赤胸鵐〔栗耳鵐〕,

Voice song and cries

Habitat

Shrubland : Temperate ; Grassland : Temperate ; Wetlands (inland) : Shrub Dominated Wetlands ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net