Christmas Shearwater

Puffinus nativitatis - Puffin de la Nativité

Systematics
  • Order 
    :

    Procellariiformes

  • Family
    :

    Procellariidés

  • Genus
    :

    Puffinus

  • Species
    :

    nativitatis

Descriptor

Streets, 1877

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : 71 à 81 cm.
  • Weight
    : 324 à 340 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Christmas Shearwater (Puffinus nativitatis) is a species of bird in the Procellariidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Puffin de la Nativité,
  • Pardela de la Christmas,
  • Bobo-das-christmas,
  • Weihnachtssturmtaucher,
  • karácsony-szigeteki vészmadár,
  • Kleine Wigstaartpijlstormvogel,
  • Berta di Christmas,
  • Brun lira,
  • Brunlire,
  • víchrovník černastý,
  • buřňák tropický,
  • Polynesisk Skråpe,
  • polynesianliitäjä,
  • baldriga de l'illa Christmas,
  • burzyk brunatny,
  • Kirisimasi vētrasputns,
  • Рождественский буревестник,
  • コミズナギドリ,
  • 黑鹱,
  • 黑鸌,

Voice song and cries

Habitat

Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Oceanic : Epipelagic (0-200m), Mesopelagic (200-1000m)

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net