Common Chaffinch

Fringilla coelebs - Pinson des arbres

Pinson des arbres
Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Fringillidés

  • Genus
    :

    Fringilla

  • Species
    :

    coelebs

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 14 à 16 cm
  • Wingspan
    : 26 cm.
  • Weight
    : 17 à 30 g
Longevity

14 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Common Chaffinch (Fringilla coelebs) is a species of bird in the Fringillidae family.

Subspecific information 15 Subspecies

  • Fringilla coelebs gengleri (British Isles)
  • Fringilla coelebs coelebs (Europe. except British Isles, Sardinia. to c Asia, w, n Turkey, c and e Caucasus and nw Iran.)
  • Fringilla coelebs solomkoi (Crimea and sw Caucasus)
  • Fringilla coelebs sarda (Sardinia)
  • Fringilla coelebs syriaca (Cyprus, se Turkey to n Iraq and Jordan)
  • Fringilla coelebs alexandrovi (n Iran)
  • Fringilla coelebs transcaspia (ne Iran and sw Turkmenistan)
  • Fringilla coelebs africana (Morocco to nw Tunisia)
  • Fringilla coelebs harterti (ne Libya)
  • Fringilla coelebs spodiogenys (n, e Tunisia and nw Libya)
  • Fringilla coelebs moreletti (Azores Is.)
  • Fringilla coelebs maderensis (Madeira)
  • Fringilla coelebs canariensis (c Canary Is.)
  • Fringilla coelebs ombriosa (Hierro I.. sw Canary Is..)
  • Fringilla coelebs palmae (La Palma I.. nw Canary I..)

Foreign names

  • Pinson des arbres,
  • Pinzón vulgar,
  • Tentilhão-comum,
  • Buchfink,
  • Erdei pinty,
  • Vink,
  • Fringuello comune,
  • Bofink,
  • Bokfink,
  • pinka obyčajná,
  • pěnkava obecná,
  • Bogfinke,
  • peippo,
  • Gryskoppie,
  • pinsà comú,
  • Bókfinka,
  • zięba (zwyczajna),
  • žubīte, piņķis,
  • ščinkavec,
  • Зяблик,
  • ズアオアトリ,
  • 苍头燕雀,
  • นกจาบปีกอ่อนหัวเทาอกชมพู,
  • 蒼頭燕雀,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Boreal, Temperate ; Shrubland : Boreal, Temperate, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Rural Gardens, Urban Areas

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net