Common Shelduck

Tadorna tadorna - Tadorne de Belon

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Tadorna

  • Species
    :

    tadorna

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 67 cm
  • Wingspan
    : 110 à 133 cm.
  • Weight
    : 562 à 1400 g
Longevity

16 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Common Shelduck (Tadorna tadorna) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Tadorne de Belon,
  • Tarro Blanco,
  • Tadorna,
  • Brandgans,
  • Bütykös ásólúd,
  • Bergeend,
  • Volpoca,
  • Gravand,
  • Gravand,
  • kazarka pestrá,
  • husice liščí,
  • Gravand,
  • ristisorsa,
  • ànec blanc,
  • Brandönd,
  • ohar,
  • Sāmsalas dižpīle,
  • duplinska kozarka,
  • Пеганка,
  • ツクシガモ,
  • 翘鼻麻鸭,
  • เป็ดเชลดัก,
  • 花鳧〔翹鼻麻鴨〕,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Neritic : Estuaries ; Marine Intertidal : Mud Flats and Salt Flats

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net