Dartford Warbler

Sylvia undata - Fauvette pitchou

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Sylviidés

  • Genus
    :

    Sylvia

  • Species
    :

    undata

Descriptor

Boddaert, 1783

Biometrics
  • Size
    : 12 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 10 à 12 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Dartford Warbler (Sylvia undata) is a species of bird in the Sylviidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Sylvia undata dartfordiensis (s England, w France and nw Spain)
  • Sylvia undata undata (Iberian Pen., s France and Italy)
  • Sylvia undata toni (nw Africa)

Foreign names

  • Fauvette pitchou,
  • Curruca rabilarga,
  • Toutinegra-do-mato,
  • Provencegrasmücke,
  • bujkáló poszáta,
  • Provençaalse Grasmus,
  • Magnanina comune,
  • Provencesångare,
  • Vinsanger,
  • penica hnedá,
  • pěnice kaštanová,
  • Provencesanger,
  • ruskokerttu,
  • tallareta cuallarga,
  • Busksöngvari,
  • pokrzewka kasztanowata,
  • garastes ķauķis,
  • palčja penica,
  • Провансальская славка,
  • オナガムシクイ,
  • 波纹林莺,
  • 波紋林鶯,

Voice song and cries

Fauvette pitchou
♂ adult post breeding

Habitat

Shrubland : Temperate, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Marine Intertidal : Salt Marshes (Emergent Grasses) ; Artificial/Terrestrial : Plantations

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net