Desert Wheatear

Oenanthe deserti - Traquet du désert

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Muscicapidés

  • Genus
    :

    Oenanthe

  • Species
    :

    deserti

Descriptor

Temminck, 1825

Biometrics
  • Size
    : 15 cm
  • Wingspan
    : 24 à 29 cm.
  • Weight
    : 17 à 23 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Desert Wheatear (Oenanthe deserti) is a species of bird in the Muscicapidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Oenanthe deserti homochroa (n Africa)
  • Oenanthe deserti deserti (ne Egypt through the Middle East to Mongolia, and Afghanistan)
  • Oenanthe deserti oreophila (Himalayas, Tibet and w China)

Foreign names

  • Traquet du désert,
  • Collalba Desértica,
  • Chasco-do-deserto,
  • Wüstensteinschmätzer,
  • Sivatagi hantmadár,
  • Woestijntapuit,
  • Monachella del deserto,
  • Ökenstenskvätta,
  • Ørkensteinskvett,
  • skaliarik púšťový,
  • bělořit pouštní,
  • Ørkenstenpikker,
  • aavikkotasku,
  • còlit del desert,
  • Auðnadepill,
  • białorzytka pustynna,
  • tuksneša čakstīte,
  • puščavski kupčar,
  • Пустынная каменка,
  • サバクヒタキ,
  • 漠即鸟,
  • 漠鵖,

Voice song and cries

Habitat

Shrubland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Temperate ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Desert : Hot ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Pastureland, Rural Gardens

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net