Eastern Nicator

Nicator gularis - Bulbul à tête brune

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Nicatoridés

  • Genus
    :

    Nicator

  • Species
    :

    gularis

Descriptor

Hartlaub Finsch, 1870

Biometrics
  • Size
    : 23 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 29 à 63 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Eastern Nicator (Nicator gularis) is a species of bird in the Nicatoridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Bulbul à tête brune,
  • Conquistador Oriental,
  • Tuta-malhada,
  • Ostnikator,
  • barnafejű bülbül,
  • Bruinkopnicator,
  • Nicator orientale,
  • Vitbrynad nikator,
  • Østnikator,
  • vetvár hnedohlavý,
  • bulbulec tečkovaný,
  • Østlig Nicator,
  • helmibulbulilepinkäinen,
  • Geelvleknikator,
  • bulbul marcat oriental,
  • nikator żółtorzytny,
  • Буроголовый никатор,
  • カオジロムシクイヒヨ,
  • 东非斗鹎,
  • 東方斗鵯,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist ; Artificial/Terrestrial : Urban Areas, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net