Eastern Olivaceous Warbler

Iduna pallida - Hypolaïs pâle

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Acrocephalidés

  • Genus
    :

    Iduna

  • Species
    :

    pallida

Descriptor

Hemprich Ehrenberg, 1833

Biometrics
  • Size
    : 14 cm
  • Wingspan
    : 18 à 21 cm.
  • Weight
    : 10 à 12 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Eastern Olivaceous Warbler (Iduna pallida) is a species of bird in the Acrocephalidae family.

Subspecific information 5 Subspecies

  • Iduna pallida elaeica (se Europe through the Middle East to Kazakhstan and Iran)
  • Iduna pallida reiseri (se Morocco and Mauritania to Libya)
  • Iduna pallida pallida (Egypt)
  • Iduna pallida alulensis (n Somalia)
  • Iduna pallida laeneni (Niger to c Sudan)

Foreign names

  • Hypolaïs pâle,
  • Zarcero pálido,
  • Felosa-pálida,
  • Blassspötter,
  • Halvány geze,
  • Oostelijke Vale Spotvogel,
  • Canapino pallido orientale,
  • Eksångare,
  • Bleksanger,
  • sedmohlások bledý,
  • sedmihlásek šedý,
  • Afrikansk Bleg Gulbug,
  • vaaleakultarinta,
  • busqueta pàl·lida,
  • Fölsöngvari,
  • zaganiacz blady,
  • blāvais ķauķis,
  • bledi vrtnik,
  • Бледная пересмешка,
  • ハイイロハシナガムシクイ,
  • 草绿篱莺,
  • 東方草綠蘺鶯,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Temperate ; Savanna : Dry ; Shrubland : Temperate, Subtropical/Tropical Dry, Mediterranean-type Shrubby Vegetation ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Plantations, Rural Gardens, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net