Forster's Tern

Sterna forsteri - Sterne de Forster

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Sterna

  • Species
    :

    forsteri

Descriptor

Nuttall, 1834

Biometrics
  • Size
    : 36 cm
  • Wingspan
    : 73 à 82 cm.
  • Weight
    : 150 à 193 g
Longevity

12 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Forster's Tern (Sterna forsteri) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Sterne de Forster,
  • Charrán de Forster,
  • Gaivina de Forster,
  • Forsterseeschwalbe,
  • tavi csér,
  • Forsters Stern,
  • Sterna di Forster,
  • Kärrtärna,
  • Prærieterne,
  • rybár močiarny,
  • rybák Forsterův,
  • Prærieterne,
  • hopeatiira,
  • xatrac de Forster,
  • Tálþerna,
  • rybitwa czarnoucha,
  • Forstera zīriņš,
  • ameriška rečna čigra,
  • Крачка Форстера,
  • メリケンアジサシ,
  • 弗氏燕鸥,
  • 加拿大燕鷗,

Voice song and cries

Sterne de Forster
adult post breeding

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged)

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net