Fulvous Whistling Duck

Dendrocygna bicolor - Dendrocygne fauve

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Dendrocygna

  • Species
    :

    bicolor

Descriptor

Vieillot, 1816

Biometrics
  • Size
    : 53 cm
  • Wingspan
    : 85 à 93 cm.
  • Weight
    : 590 à 1000 g
Longevity

20 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Fulvous Whistling Duck (Dendrocygna bicolor) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Dendrocygne fauve,
  • Suirirí Bicolor,
  • Pato-assobiador-arruivado,
  • Gelbbrust-Pfeifgans,
  • sujtásos fütyülőlúd,
  • Rosse Fluiteend,
  • Dendrocigna fulva,
  • Brun visseland,
  • Brunplystreand,
  • stromárka hrdzavá,
  • husička dvoubarvá,
  • Okkertræand,
  • ruskoviheltäjäsorsa,
  • Fluiteend,
  • ànec arbori bicolor,
  • Barkarblístra,
  • drzewica dwubarwna,
  • rūsganā svilpējzoss,
  • rumeni žvižgač,
  • Рыжая древесная утка,
  • アカリュウキュウガモ,
  • 茶色树鸭,
  • 草黃樹鴨,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net