Gabar Goshawk

Micronisus gabar - Autour gabar

Autour gabar
♂ adult
Systematics
  • Order 
    :

    Accipitriformes

  • Family
    :

    Accipitridés

  • Genus
    :

    Micronisus

  • Species
    :

    gabar

Descriptor

Daudin, 1800

Biometrics
  • Size
    : 36 cm
  • Wingspan
    : 56 à 66 cm.
  • Weight
    : 90 à 240 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Gabar Goshawk (Micronisus gabar) is a species of bird in the Accipitridae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Micronisus gabar niger (Gambia and Senegal to Ethiopia to Cameroon and s Sudan, sw Arabia)
  • Micronisus gabar aequatorius (Ethiopia to Gabon, n Zambia and Mozambique)
  • Micronisus gabar gabar (s Angola to s Mozambique amd South Africa)

Foreign names

  • Autour gabar,
  • Gavilán Gabar,
  • Gavião-palrador,
  • Gabarhabicht,
  • kis éneklőhéja,
  • Gabarhavik,
  • Astore gabar,
  • Gabarhök,
  • Gabarhauk,
  • jastrabec gabar,
  • jestřáb gabar,
  • Gabarhøg,
  • pikkulauluhaukka,
  • Witkruissperwer (Kleinsingvalk),
  • astor centinella,
  • Þyrnihaukur,
  • jastrzębiak mały,
  • mazais dziedātājvanags,
  • mali golobičar,
  • Певчий ястреб-габар,
  • ガバールオオタカ,
  • 红脸歌鹰,
  • 紅臉歌鷹,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry ; Savanna : Dry ; Shrubland : Subtropical/Tropical Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls)

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net