Glaucous-winged Gull

Larus glaucescens - Goéland à ailes grises

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Larus

  • Species
    :

    glaucescens

Descriptor

Naumann, JF, 1840

Biometrics
  • Size
    : 68 cm
  • Wingspan
    : 132 à 137 cm.
  • Weight
    : 900 à 1250 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Glaucous-winged Gull (Larus glaucescens) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Goéland à ailes grises,
  • Gaviota de Bering,
  • Gaivota do Mar de Bering,
  • Beringmöwe,
  • bering-tengeri sirály,
  • Beringmeeuw,
  • Gabbiano aliglauche,
  • Gråvingad trut,
  • Gråvingemåke,
  • čajka ľadová,
  • racek šedokřídlý,
  • Gråvinget Måge,
  • amerikanisolokki,
  • gavià glauc,
  • Heiðmáfur,
  • mewa lodowa,
  • pelēkspārnu kaija,
  • sinji galeb,
  • Серокрылая чайка,
  • ワシカモメ,
  • 灰翅鸥,
  • 灰翅鷗,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Temperate ; Wetlands (inland) : Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Rocky areas (eg. inland cliffs, mountain peaks) : ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Tidepools ; Marine Coastal/Supratidal : Sea Cliffs and Rocky Offshore Islands ; Artificial/Terrestrial : Urban Areas

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net