Glossy Ibis

Plegadis falcinellus - Ibis falcinelle

Systematics
  • Order 
    :

    Pelecaniformes

  • Family
    :

    Threskiornithidés

  • Genus
    :

    Plegadis

  • Species
    :

    falcinellus

Descriptor

Linnaeus, 1766

Biometrics
  • Size
    : 66 cm
  • Wingspan
    : 80 à 95 cm.
  • Weight
    : 500 à 800 g
Longevity

20 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Glossy Ibis (Plegadis falcinellus) is a species of bird in the Threskiornithidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Ibis falcinelle,
  • Morito Común,
  • Ibis-preto,
  • Sichler,
  • Batla,
  • Zwarte Ibis,
  • Mignattaio,
  • Bronsibis,
  • Bronseibis,
  • ibisovec hnedý,
  • ibis hnědý,
  • Sort Ibis,
  • pronssi-iibis,
  • Glansibis,
  • capó reial,
  • Bognefur,
  • ibis kasztanowaty,
  • brūnais ibiss,
  • plevica,
  • Каравайка,
  • Ibis rokoroko,
  • ブロンズトキ,
  • 彩鹮,
  • นกช้อนหอยดำเหลือบ,
  • 彩鹮,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes, Coastal Freshwater Lakes

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net