Great Crested Grebe

Podiceps cristatus - Grèbe huppé

Systematics
  • Order 
    :

    Podicipediformes

  • Family
    :

    Podicipédidés

  • Genus
    :

    Podiceps

  • Species
    :

    cristatus

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 61 cm
  • Wingspan
    : 85 à 90 cm.
  • Weight
    : 750 à 1200 g
Longevity

10 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Great Crested Grebe (Podiceps cristatus) is a species of bird in the Podicipedidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Podiceps cristatus cristatus (Eurasia)
  • Podiceps cristatus infuscatus (Africa)
  • Podiceps cristatus australis (Australia, Tasmania, South I.. New Zealand.)

Foreign names

  • Grèbe huppé,
  • Somormujo Lavanco,
  • Mergulhão-de-crista,
  • Haubentaucher,
  • Búbos vöcsök,
  • Fuut,
  • Svasso maggiore,
  • Skäggdopping,
  • Toppdykker,
  • potápka chochlatá,
  • potápka roháč,
  • Toppet Lappedykker,
  • silkkiuikku,
  • Kuifkopdobbertjie,
  • cabussó emplomallat,
  • Toppgoði,
  • perkoz dwuczuby,
  • cekuldūkuris,
  • čopasti ponirek,
  • Чомга,
  • Titihan jambul,
  • カンムリカイツブリ,
  • 凤头,
  • นกเป็ดผีใหญ่,
  • 冠鸊鷈,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Marshes/Pools ; Marine Neritic : Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net