Greater Scaup

Aythya marila - Fuligule milouinan

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Aythya

  • Species
    :

    marila

Descriptor

Linnaeus, 1761

Biometrics
  • Size
    : 51 cm
  • Wingspan
    : 68 à 75 cm.
  • Weight
    : 750 à 1350 g
Longevity

13 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Greater Scaup (Aythya marila) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Aythya marila marila (n Eurasia)
  • Aythya marila nearctica (ne Asia, n North America)

Foreign names

  • Fuligule milouinan,
  • Porrón Bastardo,
  • Negrelho,
  • Bergente,
  • Hegyi réce,
  • Topper,
  • Moretta grigia,
  • Bergand,
  • Bergand,
  • chochlačka morská,
  • polák kaholka,
  • Bjergand,
  • lapasotka,
  • morell buixot,
  • Duggönd,
  • ogorzałka (zwyczajna),
  • ķerra,
  • rjavka,
  • Морская чернеть,
  • スズガモ,
  • 斑背潜鸭,
  • เป็ดดำหลังขาว,
  • 斑背潛鴨,

Voice song and cries

Habitat

Grassland : Tundra ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net