Grey-breasted Prinia

Prinia hodgsonii - Prinia de Hodgson

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Cisticolidés

  • Genus
    :

    Prinia

  • Species
    :

    hodgsonii

Descriptor

Blyth, 1844

Biometrics
  • Size
    : 11 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 6 à 9 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Grey-breasted Prinia (Prinia hodgsonii) is a species of bird in the Cisticolidae family.

Subspecific information 6 subspecies

  • Prinia hodgsonii hodgsonii (w India to Bangladesh and wc Myanmar)
  • Prinia hodgsonii rufula (Himalaya foothills from n Pakistan to ne India, w Myanmar and sw China)
  • Prinia hodgsonii confusa (sc China and n Indochina)
  • Prinia hodgsonii erro (c Myanmar through Thailand to s Indochina)
  • Prinia hodgsonii albogularis (s and se India)
  • Prinia hodgsonii pectoralis (Sri Lanka)

Foreign names

  • Prinia de Hodgson,
  • Prinia de Hodgson,
  • Graubrustprinie,
  • Grijsborstprinia,
  • Prinia pettogrigio,
  • Gråbröstad prinia,
  • Gråbrystprinia,
  • prinia sivoprsá,
  • prinie šedoprsá,
  • Gråbrystet Prinia,
  • savupriinia,
  • prínia de Hodgson,
  • prinia śniada,
  • Пепельная приния,
  • ハイムネハウチワドリ,
  • 灰胸山鹪莺,
  • นกกระจิบหญ้าอกเทา,
  • 灰胸鷦鶯,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Moist Lowland, Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level, Subtropical/Tropical Moist Montane ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Rural Gardens, Subtropical/Tropical Heavily Degraded Former Forest

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Prinia de Hodgson © 1996-2019 Oiseaux.net