Grey-cheeked Parakeet

Brotogeris pyrrhoptera - Toui flamboyant

Toui flamboyant
adult
Systematics
  • Order 
    :

    Psittaciformes

  • Family
    :

    Psittacidés

  • Genus
    :

    Brotogeris

  • Species
    :

    pyrrhoptera

Descriptor

Latham, 1801

Biometrics
  • Size
    : 20 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 60 à 68 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Grey-cheeked Parakeet (Brotogeris pyrrhoptera) is a species of bird in the Psittacidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Toui flamboyant,
  • Catita Macareña,
  • Periquito-de-bochecha-cinza,
  • Feuerflügelsittich,
  • tűzszárnyú papagáj,
  • Vuurvleugelparkiet,
  • Parrocchetto guancegrigie,
  • Gråkindad parakit,
  • Gråkinnparakitt,
  • tirika sivolíca,
  • papoušek bělolící,
  • Ildvinget Parakit,
  • harmaaposkiaratti,
  • cotorreta caragrisa,
  • stadniczka siwolica,
  • Серощёкий тонкоклювый попугай,
  • ワタボウシミドリインコ,
  • 灰颊鹦哥,
  • 灰頰鸚哥,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Subtropical/Tropical Moist ; Artificial/Terrestrial : Arable Land

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Toui flamboyant © 1996-2019 Oiseaux.net