Grey-cheeked Thrush

Catharus minimus - Grive à joues grises

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Turdidés

  • Genus
    :

    Catharus

  • Species
    :

    minimus

Descriptor

Lafresnaye, 1848

Biometrics
  • Size
    : 19 cm
  • Wingspan
    : 28 à 32 cm.
  • Weight
    : 26 à 30 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Grey-cheeked Thrush (Catharus minimus) is a species of bird in the Turdidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Catharus minimus minimus (ne Siberia, Alaska and Canada)
  • Catharus minimus aliciae (e Canada)

Foreign names

  • Grive à joues grises,
  • Zorzalito Carigrís,
  • Sabiá-de-cara-cinza / Tordo-de-faces-cinzentas,
  • Grauwangendrossel,
  • szürkearcú fülemülerigó,
  • Grijswangdwerglijster,
  • Tordo guancegrigie,
  • Gråkindad skogstrast,
  • Gråkinnskogtrost,
  • drozd sivolíci,
  • drozd šedolící,
  • Gråkindet Skovdrossel,
  • tundrarastas,
  • griveta de galtes grises,
  • Hlýraþröstur,
  • drozdek szarolicy,
  • pelēkvaigu strazds,
  • aljaški cikovtnik,
  • Малый дрозд,
  • ハイイロコツグミ,
  • 灰颊夜鸫,
  • 灰頰夜鶇,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Boreal, Subtropical/Tropical Moist Lowland ; Shrubland : Boreal ; Grassland : Tundra

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net