Grey-headed Chickadee

Poecile cinctus - Mésange lapone

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Paridés

  • Genus
    :

    Poecile

  • Species
    :

    cinctus

Descriptor

Boddaert, 1783

Biometrics
  • Size
    : 14 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 11 à 14 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Grey-headed Chickadee (Poecile cinctus) is a species of bird in the Paridae family.

Subspecific information 4 Subspecies

  • Poecile cinctus lapponicus (Scandinavia to n European Russia)
  • Poecile cinctus cinctus (ne European Russia through Siberia to Kamchatka and nc Mongolia)
  • Poecile cinctus sayanus (s Siberia and nw Mongolia)
  • Poecile cinctus lathami (n and w Alaska and nw Canada)

Foreign names

  • Mésange lapone,
  • Carbonero lapón,
  • Chapim da Lapónia,
  • Lapplandmeise,
  • lappföldi cinege,
  • Bruinkopmees,
  • Cincia siberiana,
  • Lappmes,
  • Lappmeis,
  • sýkorka hnedohlavá,
  • sýkora laponská,
  • Lapmejse,
  • lapintiainen,
  • mallerenga de Lapònia,
  • Norðmeisa,
  • sikora północna,
  • taigas zīlīte,
  • laponska sinica,
  • Сероголовая гаичка,
  • シベリアガラ,
  • 灰头山雀,
  • 西伯利亞山雀,

Voice song and cries

Habitat

Forest : Boreal, Temperate ; Shrubland : Boreal

Geographic range

Illustration

plus de photos

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net