Grey-rumped Swallow

Pseudhirundo griseopyga - Hirondelle à croupion gris

Systematics
  • Order 
    :

    Passeriformes

  • Family
    :

    Hirundinidés

  • Genus
    :

    Pseudhirundo

  • Species
    :

    griseopyga

Descriptor

Sundevall, 1850

Biometrics
  • Size
    : 14 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 8.3 à 10.3 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Hirondelle à croupion gris
juvenile

Grey-rumped Swallow (Pseudhirundo griseopyga) is a species of bird in the Hirundinidae family.

Subspecific information 2 Subspecies

  • Pseudhirundo griseopyga melbina (Gambia and Senegal to nw Angola)
  • Pseudhirundo griseopyga griseopyga (Nigeria to Ethiopia and w Kenya south to South Africa)

Foreign names

  • Hirondelle à croupion gris,
  • Golondrina Culigrís,
  • Andorinha-de-rabadilha-cinzenta,
  • Graubürzelschwalbe,
  • szürkehátú fecske,
  • Grijsstuitzwaluw,
  • Rondine groppagrigia,
  • Grågumpssvala,
  • Grågumpsvale,
  • lastovička trávna,
  • vlaštovka afrotropická,
  • Grågumpet Svale,
  • harmaaperäpääsky,
  • Gryskruisswael,
  • oreneta de carpó gris,
  • szarorzytka,
  • Серогузая (настоящая) ласточка,
  • カワリツバメ,
  • 灰腰燕,
  • 灰腰燕,

Voice song and cries

Habitat

Savanna : Dry ; Grassland : Subtropical/Tropical Dry, Subtropical/Tropical Seasonally Wet/Flooded ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Artificial/Terrestrial : Arable Land, Rural Gardens

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net