Killdeer

Charadrius vociferus - Gravelot kildir

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Charadriidés

  • Genus
    :

    Charadrius

  • Species
    :

    vociferus

Descriptor

Linnaeus, 1758

Biometrics
  • Size
    : 26 cm
  • Wingspan
    : 59 à 63 cm.
  • Weight
    : 75 à 128 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Killdeer (Charadrius vociferus) is a species of bird in the Charadriidae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Charadrius vociferus vociferus (Canada, USA, Mexico)
  • Charadrius vociferus ternominatus (Bahamas, Greater Antilles)
  • Charadrius vociferus peruvianus (Peru, nw Chile)

Foreign names

  • Gravelot kildir,
  • Chorlitejo Culirrojo,
  • Borrelho-de-coleira-dupla,
  • Keilschwanz-Regenpfeifer,
  • Ékfarkú lile,
  • Killdeerplevier,
  • Killdeer,
  • Skrikstrandpipare,
  • Tobeltelo,
  • kulík krikľavý,
  • kulík rezavoocasý,
  • Kildire,
  • amerikantylli,
  • corriol cua-roig,
  • Skræklóa,
  • sieweczka krzykliwa,
  • skaļais tārtiņš,
  • kildir,
  • Крикливый зуёк,
  • フタオビチドリ,
  • 双领鸻,
  • 雙領鴴,

Voice song and cries

Gravelot kildir
adult

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Salt Marshes (Emergent Grasses) ; Artificial/Terrestrial : Pastureland

Geographic range

Sources of information

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net