Large-billed Tern

Phaetusa simplex - Sterne à gros bec

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Phaetusa

  • Species
    :

    simplex

Descriptor

Gmelin, JF, 1789

Biometrics
  • Size
    : 38 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 208 à 247 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Large-billed Tern (Phaetusa simplex) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Sterne à gros bec,
  • Charrán Picudo,
  • Trinta-réis-grande,
  • Großschnabel-Seeschwalbe,
  • vastagcsőrű csér,
  • Grootsnavelstern,
  • Sterna beccogrosso,
  • Sydamerikansk flodtärna,
  • Tykknebbterne,
  • rybár krátkochvostý,
  • rybák žlutozobý,
  • Tyknæbbet Terne,
  • isonokkatiira,
  • xatrac becgròs,
  • rybitwa amazońska,
  • Большеклювая крачка,
  • オオハシアジサシ,
  • 巨嘴燕鸥,
  • 巨嘴鷗,

Voice song and cries

Sterne à gros bec
♂ adult

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Lakes (over 8ha) ; Marine Neritic : Estuaries ; Marine Intertidal : Rocky Shoreline, Sandy Shoreline and/or Beaches, Sand Bars, Spits, Etc, Shingle and/or Pebble Shoreline and/or Beaches, Tidepools

Geographic range

Other sources of interest

QRcode Sterne à gros bec © 1996-2018 Oiseaux.net