Least Bittern

Ixobrychus exilis - Petit Blongios

Systematics
  • Order 
    :

    Pelecaniformes

  • Family
    :

    Ardéidés

  • Genus
    :

    Ixobrychus

  • Species
    :

    exilis

Descriptor

Gmelin, JF, 1789

Biometrics
  • Size
    : 36 cm
  • Wingspan
    : 41 à 46 cm.
  • Weight
    : 51 à 110 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Least Bittern (Ixobrychus exilis) is a species of bird in the Ardeidae family.

Subspecific information 6 Subspecies

  • Ixobrychus exilis exilis (e Canada, e and sw USA)
  • Ixobrychus exilis pullus (nw Mexico)
  • Ixobrychus exilis erythromelas (e Panama and n South America to n Bolivia and n Argentina)
  • Ixobrychus exilis limoncochae (e Ecuador)
  • Ixobrychus exilis bogotensis (c Colombia)
  • Ixobrychus exilis peruvianus (wc Peru)

Foreign names

  • Petit Blongios,
  • Avetorillo Panamericano,
  • Socoí-vermelho,
  • Amerikanische Zwergdommel,
  • amerikai törpegém,
  • Amerikaanse Woudaap,
  • Tarabusino minuto,
  • Amerikansk dvärgrördrom,
  • Pygmérørdrum,
  • bučiačik malý,
  • bukáček bažinný,
  • Amerikansk Dværghejre,
  • amerikanpikkuhaikara,
  • martinet menut americà,
  • Rengluþvari,
  • bączek amerykański,
  • sīkais dumpis,
  • ameriška čapljica,
  • Индийский волчок,
  • ヒメヨシゴイ,
  • 姬苇鳽,
  • 姬葦鳽,

Voice song and cries

Petit Blongios
juvenile

Habitat

Forest : Subtropical/Tropical Mangrove Vegetation Above High Tide Level ; Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Bogs, Marshes, Swamps, Fens, Peatlands, Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha) ; Marine Intertidal : Salt Marshes (Emergent Grasses) ; Artificial/Aquatic and Marine : Canals and Drainage Channels, Ditches

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net