Least Tern

Sternula antillarum - Petite Sterne

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Laridés

  • Genus
    :

    Sternula

  • Species
    :

    antillarum

Descriptor

Lesson, R, 1847

Biometrics
  • Size
    : 24 cm
  • Wingspan
    : 51 cm.
  • Weight
    : 39 à 52 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Least Tern (Sternula antillarum) is a species of bird in the Laridae family.

Subspecific information 3 Subspecies

  • Sternula antillarum athalassos (c and sc North America)
  • Sternula antillarum antillarum (e and s USA to Honduras, Caribbean, n South America)
  • Sternula antillarum browni (c California. USA. to w Mexico)

Foreign names

  • Petite Sterne,
  • Charrancito Americano,
  • Trinta-reis-miúdo,
  • Amerikanische Zwergseeschwalbe,
  • antillai csér,
  • Amerikaanse Dwergstern,
  • Sterna minuta,
  • Amerikansk småtärna,
  • Amerikadvergterne,
  • rybár krpatý,
  • rybák nejmenší,
  • Amerikansk Dværgterne,
  • amerikanpikkutiira,
  • xatrac menut americà,
  • Rindilþerna,
  • rybitwa mała,
  • sīkais zīriņš,
  • Карликовая крачка,
  • アメリカコアジサシ,
  • 小白额燕鸥,
  • 白額燕鷗,

Voice song and cries

Habitat

Marine Neritic : Pelagic, Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged) ; Marine Intertidal : Salt Marshes (Emergent Grasses)

Geographic range

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net