Lesser Jacana

Microparra capensis - Jacana nain

Systematics
  • Order 
    :

    Charadriiformes

  • Family
    :

    Jacanidés

  • Genus
    :

    Microparra

  • Species
    :

    capensis

Descriptor

Smith, A, 1839

Biometrics
  • Size
    : 16 cm
  • Wingspan
    : -
  • Weight
    : 41 g
Geographic range

Distribution

Description identification

Lesser Jacana (Microparra capensis) is a species of bird in the Jacanidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Jacana nain,
  • Jacana Chica,
  • Jacana-pequena,
  • Zwergblatthühnchen,
  • törpelevéljáró,
  • Dwergjacana,
  • Jacana minore,
  • Dvärgjacana,
  • Dvergbladhøne,
  • jakana vrabčia,
  • ostnák malý,
  • Bladhøne,
  • pikkujassana,
  • Dwerglangtoon,
  • jacana menut,
  • długoszpon mały,
  • Малая якана,
  • ヒメレンカク,
  • 小雉鸻,
  • 小雉鴴,

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Marshes/Pools (under 8ha), Permanent Inland Deltas ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Freshwater Lakes ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha), Ponds (below 8ha)

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net