Lesser Scaup

Aythya affinis - Fuligule à tête noire

Systematics
  • Order 
    :

    Anseriformes

  • Family
    :

    Anatidés

  • Genus
    :

    Aythya

  • Species
    :

    affinis

Descriptor

Eyton, 1838

Biometrics
  • Size
    : 48 cm
  • Wingspan
    : 66 à 74 cm.
  • Weight
    : 850 à 1087 g
Longevity

18 years

Geographic range

Distribution

Description identification

Lesser Scaup (Aythya affinis) is a species of bird in the Anatidae family.

Subspecific information monotypic species

Foreign names

  • Fuligule à tête noire,
  • Porrón Bola,
  • Negrelho-americano,
  • Kleine Bergente,
  • búbos réce,
  • Kleine Topper,
  • Moretta americana,
  • Mindre bergand,
  • Purpurhodeand,
  • chochlačka vlnkovaná,
  • polák vlnkovaný,
  • Lille Bjergand,
  • pikkulapasotka,
  • morell petit,
  • Kúfönd,
  • ogorzałka mała,
  • mazā ķerra,
  • ameriška rjavka,
  • Малая морская чернеть,
  • コスズガモ,
  • 小潜鸭,
  • 小潛鴨,

Voice song and cries

Habitat

Wetlands (inland) : Permanent Rivers/Streams/Creeks (includes waterfalls), Permanent Freshwater Lakes (over 8ha), Seasonal/Intermittent Freshwater Lakes (over 8ha), Permanent Saline, Brackish or Alkaline Lakes, Seasonal/Intermittent Saline, Brackish or Alkaline Lakes and Flats ; Marine Neritic : Subtidal Rock and Rocky Reefs, Subtidal Loose Rock/pebble/gravel, Subtidal Sandy, Subtidal Sandy-Mud, Macroalgal/Kelp, Seagrass (Submerged), Estuaries ; Marine Coastal/Supratidal : Coastal Brackish/Saline Lagoons/Marine Lakes, Coastal Freshwater Lakes ; Artificial/Aquatic and Marine : Water Storage Areas (over 8ha)

Geographic range

Illustration

plus de photos

Other sources of interest

© 1996-2017 Oiseaux.net